E Ticaret Performans

2021 Ramazan – Pazarlama Trendleri

Bu video da 2021 Ramazan Pazarlama Taktikleri ve Dönüşüme giden yolda başarı yaratacak ipuçları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Özellikle kullanıcı hareketlerindeki önemli değişikliklerin yarattığı etki ve Conversion Rate arttırmak için neler yapabileceğinize dair bilgileri burada bulabilirsiniz.

Pazarlama Taktikleri Webinar İçeriğinde Neler Var?

  • Verimli saatlerinizi bulun! Ramazan ayı boyunca günlük uyku saatlerinde değişiklik olduğu için çalışma saatlerindeki verimlilik de %50 ile %35 oranında düşüyor. Bu durumu engellemek için gün içindeki verimli saatlerinizi bulmanız ve iş planlarınızı da bu şekilde değiştirmeniz önemli.!
  • Yıllık gıda harcamalarının %15’i Ramazan ayında yapılıyor. Bu nedenle yapılan araştırmalarda özellikle Ramazan ayında artan harcamalarla birlikte tüketim alışkanlıklarının da %83 oranında değiştiği dikkat çekiyor!
  • Hikayeleri arttırın! Değişen satın alma alışkanlıklarını hikayelerinize bağlayın. Yemek tarifleri vererek farklı bilgiler ile müşterilerinizin sitenizde geçireceği zamanı arttırın ayrıca ürün yerleştirmeler ile satışlarınıza yön verin.
  • Ürün yerleştirin Thumbnail Küçük resimlerle dikkatleri çekin! Title Yemeğin adını yazın Hikayeler özelliği sitenizde kullanıcı davranışına göre en iyi sonuçları verir. Ortalama bir Banner’ın CTR’ı %10 civarındayken Hikayeler özelliği iki kat daha fazla CTR’a ulaşabilirsiniz.
Ramazan Ayında yapılan gıda harcamaları tüm yıl yapılan gıda harcamalarının %15’ini oluşturuyor.
  • Saatler Değişiyor! : E-Ticaretin en yoğun satın alma aralığı olan 19:00 ile 22:00 saatleri Ramazan ayında ciddi bir şekilde değişiyor. Özellikle İftardan sonra dinlenmeye geçiş ve alışverişler 23:00 ile 04:00 arasında yapılmaya başlanıyor.
  • Zaman Aralıklarını yenileri ile değiştirin! Pazarlama iletişiminde kullandığınız SMS, Email, APP Push ve Web Push gibi mesajlaşma kanallarının pazarlama zamanlarını değiştirin. Bu değişiklikler ramazan ayında ortalama gönderimlerinizin açılma oranında %28 lik bir orana sahip olmanızı sağlayabilir.
  • Akıllı Pazarlama Otomasyonları kullanın! Pazarlama saatleri kişiye göre değişiklikler gösterdiği için BULK (Toplu) gönderimler yerine kullanıcının aktif olduğu zaman aralıklarını öğrenerek INSIDER ‘BEST CHANNEL’ algoritmalarının desteği ile en aktif olunan saat ve kanaldan gönderimler yapılan kullanıcı yolculukları oluşturun.
  • Su Tüketimi %70 azalıyor! Bir insanın günlük ortalama 2 litre ile 3 litre arasında su tüketmesi gerekiyor. Ramazan ayında gün içinde su içilmediği için genel olarak su tüketimi ciddi oranda azalıyor. Özellikle iftar ile sahur arasında su tüketimine dikkat etmek gerekli.
Su tüketimi özellikle Ramazan ayında alışkanlardan kaynaklı azalıyor. Özellikle kozmetik sektörünün bu konuda yapacağı özel bilgilendirmeler farkındalık ve satışa dönüşüm arttıracaktır.
  • Su tüketimi nedeni ile özellikle Kozmetik Kampanyaları ilgili içerikler ile sitenizi ziyaret eden kullanıcılara Ramazan ayında cilt bakımına yönelik ilgili önerilerde kaybettikleri SU miktarını hatırlatarak yönlendirmelerde bulunmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece ortalama Conversion Rate artışında %12 lik bir rakamı yakalamak mümkün
  • Yemek Tarifleri %29 artıyor! Ramazan ayında özellikle Youtube üzerinde yemek tarifi aramaları %29 oranında artıyor. Reklam yatırımlarınızı Youtube üzerine çevirmeniz kullanıcılara akıllı pazarlama fırsatları sunacaktır.
  • Doğru Yönlendirme ile Geleni kaybetmeyin! Özellikle Display ve Social gibi trafik kaynaklarından gelen kullanıcıların web sitelerini ilk sayfadan terk etme alışkanlıkları oldukça yüksek oluyor.
    Bu trafiklerden gelen kullanıcıların ilk sayfadan çıkış oranları ise Display Channel : %61, Social: %58, Direct :%49. Bu kanallardan gelen kullanıcıları özellikle site içinde yaptıkları hareketler ile hemen yakalamanız kanallardan gelen trafiğin dönüşümü için de inanılmaz bir başarı yakalatır. Bu kanaldan gelen kullanıcılara Exit intent algoritmaları ile %10 indirim gibi seçenekler sunmanızı tavsiye ediyorum.
  • Arama Motorları %82 kullanılıyor E Ticaret gelir kaynakları arasında en önemli yere sahip olan kaynak arama motorlarıdır. Ramazan ayında kullanıcıların %82’si arama motorlarına mobilden bakarak sitelere ulaşıyor.
  • Arama Hacimleri Nasıl değişiyor Yemek tarifleri İftar Sahur Bayram Güllaç nasıl yapılır Pratik bayram tatlıları
  • Açılış Sayfalarınıza İçerik Ekleyin Landing Page adı verilen açılış sayfalarında özellikle yoğun arama terimlerine yer vermeniz Organic trafikte bu kelimelerdeki sıralamasına katkı sağlayacaktır. Özellikle bu yoğun kelimelerdeki başka sitelerin aldatıcı içerikleri sizdeki sayfa kalitesine etki edeceğini unutmayın.

Kerem Bozokluoglu

Kariyerime Vatanbilgisyar'da Online satışların arttırılması ve organize edilmesi çalışmalarını yaparak başladım 8 yıllık Vatanbilgisayar deneyimimden sonra Mediamarkt Türkiye ekibinde Dijital Marketing ve Web Sitesi kampanya yönetimi ekibinin başına geçtim. 3 yıllık Mediamarkt serüvenin ardından Türkiye'nin en önemli teknoloji firmalarından biri olan Insider'da Stratejik Hesap Yöneticisi olarak yeni bir maceraya başladım. 2014 yılından bu zamana kadar Türkiye de bir çok firmanın başarı hikayesinde yol alma fırsatım oldu. Şu anda Türkiye Ülke Müdürü olarak 40 kişilik bir ekiple 300 den fazla firmaya kişiselleştirme, dönüşüm iyileştirme ve kullanıcı alışkanlıklarına göre performans yönetimi konusunda hizmet veriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu